Μαθήματα Χορού

Παιδικά - Ενηλίκων

Ο χορός

που θα σου αλλάξει τη ζωή

Ο χορός είναι ο πληρέστερος και αμεσότερος τρόπος έκφρασης και δημιουργίας. Οι εμπειρίες και τα συναισθήματα από τα πρώτα χρόνια επαφής του κάθε παιδιού με την τέχνη και τα σημαίνοντα του χορού. 

 

Το παιδί ανακαλύπτει το σώμα του. Ερευνά τις κινητικές του δεξιότητες και όρια. Εξωτερικεύει σε περιβάλλον πειθαρχημένο και προστατευμένο τα συναισθήματά του. Απελευθερώνει τον εαυτό του από τους περιττούς περιορισμούς της λοιπής καθημερινότητας. Καλλιεργεί με όρους δημιουργικούς την φαντασία του. Διδάσκεται τον πλέον ουσιώδη της ζωής υπαρξιακό συνδυασμό.

Θα πίστευα μόνο σ’ έναν Θεό που θα ήξερε να χορεύει.

Φρήντριχ Νίτσε

Θα πίστευα μόνο σ’ έναν Θεό που θα ήξερε να χορεύει.

Φρήντριχ Νίτσε

Πάθος

Μια από τις εκφράσεις που μας απελευθερώνει είναι και ο χορός. Τι είναι χορός; Ένα συναίσθημα, μια αγάπη, μια συγκίνηση. Η ποίηση της μουσικής, αποτυπωμένη με τις χορευτικές φιγούρες.

Ανάπτυξη

Οι χοροί μας αφήνουν με πάθος να εκφραστούμε. Ο βασιλιάς του είδους της έκφρασης αυτής, είναι το αργεντίνικο ταγκό. Eκφράζει ένα νοσταλγικό ρομαντισμό. Ένας χορός πειθαρχίας και τεχνικής.

Προβολές

Ένας χορός «αγκαλιά». Δεν είναι τυχαίο, πως το ρήμα «αγκαλιάζω» περικλείει και το ρήμα «ζω». Το ζευγάρι χορευτών χορεύει αντικριστά. Η αγκαλιά σφίγγει και χαλαρώνει για να εκτελεστούν οι κινήσεις που απαιτούνται.

Fen su Din

Είναι διαλόγος κι επικοινωνία μεταξύ των χορευτών. Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Μαγνητίζει τα βλέμματα. Σχεδόν γλιστρούν τα βήματα στο πάτωμα υπό την συνοδεία του βιολιού, κιθάρας, φλάουτου.

Sun Chi

Το ταγκό ταξιδεύει στην Ευρώπη και ανοίγει την βαλίτσα του για να εγκατασταθεί εκεί. Στο Παρίσι, την Πόλη του Φωτός. Ο Κάρλος Γκαρδέλ, έμεινε στην ιστορία, ως σημαντικότερος αντιπρόσωπος του ταγκό.

Ying chen

Το 1935 θεωρείται χρυσή εποχή των ορχηστρών της τζαζ  στην Αμερική. Βασιλεύει ο βασιλιάς του ρυθμού Φρανσίσκο Κανάρο. Ο Pugliese, χάρισε ένα ιδιαίτερο ύφος που χαρακτηριζόταν από ρυθμική πολυπλοκότητα.

Επικοινωνία

Πως με βρίσκετε
Πότε με βρίσκετε

Δευτέρα 9:00 - 16:30
Τρίτη 9:00 - 16:30
Τετάρτη 9:00 - 16:30
Πέμπτη 9:00 - 16:30
Παρασκευή 9:00 - 16:30
Σάββατο 9:00 - 16:30
Κυριακή Κλειστά

Που με βρίσκετε

Σοφοκλή βενιζέλου 3, Αθήνα 11456